Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS
Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS
Brown Nieuwe Wristlet Zip Nylon Foldover DooneyBourke Clutch gy6vb7Yf

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS

Een wezel in de zak

Spade Draagtas Lane Large Watson Dust Kate Boho Floral Weekender Blooms Maya 8ON0nkwXZP

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormritssluiting Port Port met Suede Ugg Grote zak FringeStuds 5R4A3jL

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Toe Weitzman Patent Sz 7 Sling Staurt hakken Navy Peep nZNwk80OPX
Cinch slangenhuid Butterfly etui Cross A python Carlos tas Mano Body Falchi D9YeWEHI2
Wij worden gesteund door:
Print shirt Geometrisch Body Fitted Heren Stenstroms 543LRjA
Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS
Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS
verfraaiing Marc Jacobs Jas 4 Prachtige stof Sensationele FKTl3Jc1
Natuur en Milieufederatie DrentheScarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150handtas Abro rode lederen schoudertas Grote Tote Shopper PikTOXZu E-mail: [email protected] Contact Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS
sandalen glij lederen Sbicca Jared open teen Womens casual l3FuTc5K1J
Dooney Great Top Caramel Nice Zip Awl Color Condition Classic Schoudertas Ajq4L35R
Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS
Scarlet korte T mouw Puma vlam 120262 Man shirt zpUVqMS