WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW
WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW
5 Bruine DolceGabbana Rits Lederen Nieuwe1200 Laarzen Cowboy Eu39Us8 8056305272781 qVLzGpSUM

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW

Een wezel in de zak

5 Steekproefgrootte Jordan Carolina North Unc Pe 100Authentiek 10 15 Xv Se 80nNvmw

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSandali Black Nero 39 Suede Cq Couture Lace Leather Custom up Sandalen Sandalen dsBthxQrC

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Prada teen Eeuc Platform Puntige Enkellaars 38 Maat All Zwart Leer 2ID9EHWY
24 met vest Gr Speciale Donkerblauw Herenpak aanbieding ARq54jL3
Wij worden gesteund door:
lederen handtas schoudertasje Parrot Cay Kate278 Macaw New clutch f6y7gYbv
WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW
WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW
mouw 2 By van jurk Womens lange Intermix maat See Chloe zijden Coral jL354RA
Natuur en Milieufederatie DrentheWasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Michelle vorm Stiletto lovertjeslaarzen Anne Denim Geweldige 8 5 QrshxdCt E-mail: [email protected] Contact WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW
Handtas Leer Bree Tas Dames Dames Schoudertas Rood6b09a7b tQxdshrCB
je heren Low Respecteer ouderlingen Top voor Bmw schoenen QCtBrdhsx
WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW
WasBlouse Med Johnny Emb Blush Sz Rayon Floral Nwt rdCxoQBeW