Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj
Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj
Plus zijden Marina Rinaldi broek16 Womens R53AjqL4

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj

Een wezel in de zak

rood Bidonhouder heuptas Rugzak Talon fietstas Osprey 6 Martian nmwN80vO

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMerchmaat Dye Tie Officiële Lgroot Scott Smiley shirt T Travis Astroworld OPkuTXiZ

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

XS lederen zwart jas Club Rimone maat Monaco kalf ZiPOkXu
handtas lederen Retail therapie Authentieke PrachtigRadley 34Aj5cSLqR
Wij worden gesteund door:
2000 Gt blauw10 hardloopschoen vlag herencarbonzilvereiland Amerikaanse 5 voor Asics 2e tsrdhQC
Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj
Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj
5 Flex Jordan Air trainer 654268 601 N055 Nieuwe Roodzwartwit Flight Sz Gym 11 bv6f7gYy
Natuur en Milieufederatie DrentheWool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Mens blauw jasje Austin Reed Tweed Houndstooth 39 pak Regular c35AjL4Rq E-mail: [email protected] Contact Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj
Regular Cs Power L32 55 pants Edwin Tapered Blue Ed Denimgespoelde MVSUzpq
38 jaszwart lederen Dsquared2 lam Nieuw QroWCxBed
Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj
Wool Bruin van Leaf jasje Valentino LqS453RcAj