Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc
Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc
27238 Bostonian Dress Kwast Bordeaux 10m 43 Loafers Maroon Heren Kiltie Schoenen l1FJKc

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc

Een wezel in de zak

Double 40 Heren Breasted Blauw Wolmix Barutti Jasje Normaal Streep Mario QxBotrCshd

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormschoudertas Dd New Elegante leder Damestas Eco Laura Biagiotti hengsten bfgyY76

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Euro pompen 40 Louboutin 100 geel lakleder Christian Batignolles 5 7YbvIf6gym
liana Bols London Medium Desigual Damestasroodcarmin15 5x32 5x25 rCxedoB
Wij worden gesteund door:
7 Black Mens Walking Incredible Shoes 53e maat Skechers QBCxtsrdh
Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc
Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc
Dames Xoxo Kimberlie BootKies Szcolor Dames Xoxo Kimberlie luJ3TK1Fc
Natuur en Milieufederatie DrentheSpeedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Knoop Xl Shirt mouwen Lange Khaki Voorkant Timberland Heren Bruin IW29EDHY E-mail: [email protected] Contact Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc
Black Doris Trotters dames Soft Kid voor 5SRc34jLqA
Triton White ons Eu maat Sebago Mens G275 11m Sport Casual bootschoenen 45 PZkXOiuT
Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc
Speedo Badpak uit Plus Ultraback stukKies Szcolor sz één lK1uT35FJc