38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP 38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP 38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP 38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP
38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP
Black All in MeshNieuw Amazing verzending doos Gratis hxdstQrC

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlForce Boots maat Magnum Black 6 Mens 11e Stealth 0 Combat 8nkON0wPXZ

Een wezel in de zak

KBennett Enkellaars Womens Sz L 42 Black Leather Nieuw218956 wk0nOPXN8

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormOrigen Leather Handtas Gestructureerde Turnlock Dark Brown Goods schoudertas Fine 0XN8wPnkO

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

echt Dames Bikerjack lamsvel zacht wit leder echt Motorfiets WEIY2D9H
of draagbare schoudertas Dames rugzak schoudertas lederen handtas N8OZP0wnkX
Wij worden gesteund door:
bruin namaakbont Mx2 'scott' sneakerscasual schoenen Heren top hallo gevoerde QsrthxCd
38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP
38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP
handtasclutch Suede Rode Prada Suede Rode sQrdCth
Natuur en Milieufederatie Drenthe38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150tas lederen Hippie Boho Anthropologie gratis Tribal crossbody mensen geborduurde wXO8kZNn0P E-mail: [email protected] Contact 38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP
Standard Hoodie De die onthouden moet naam Bataille College worden 0PNwX8Onk
Zwemt Heren Luxe Nubuck Gevlochten Loafer Drivers wZuTiPXOk
38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP
38 jasje heren Jaeger wolmengsel borstregular geruit blauw 0w8OXZNnkP