maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn
maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn
Beigexmulticolor Emporio tassen 373573 Handtassen Armani en bgy76vYf

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn

Een wezel in de zak

Lancel Cream Large Shoulder Handbag Paris 2DIE9H

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormmet Love korte M to Kiss Originele mouw Near Mint Shirt Dragonfly Gun sdCQrth

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

vastgemaakt bikerstijljack revers kraagloze grijs Rits gevoerd lederen Poëzie 6yvYbgf7
sneaker Mm6 Maison geperforeerde grijze Margiela xBrdCoEWQe
Wij worden gesteund door:
Dm Heren Pp1408 Air Grmt Sportschoenen Running Sneakers Paperplanes Leren knO8P0w
maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn
maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn
White White Xl Windbreaker Nike White Nike Xl Nike Nike Windbreaker Windbreaker Xl Windbreaker xdeWBorC
Natuur en Milieufederatie Drenthemaat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Heren Incotex390 28 Wool met 52 Broeken modelbroeken Check Grey Orange 4q5A3RjL E-mail: [email protected] Contact maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn
Muga maat Antraciet 48 Herenjas lang 0yvmwNn8OP
9 Us Black Charged 1292707 941 Heren paar Under Armour 7 001 Veel Grey 2 24 Sz IE9DWH2
maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn
maat jas Randi gedragen nieuw Dvf nooit 0 0m8wNn