maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj
maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj
Br0410 lederen Prada Auth draagtas nylon zwart Tlc3KFuJ1

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlDrygoods Oranje The 392442 YoungOlsen Store Tassen Handtassen wXTOPkZui

Een wezel in de zak

Bb6971 heren Sweatshirt Wit sweater Wit Dsquared2 Heren BodxrCe

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBorsa Donna Made Leer Pelle In ItalyFendissime Schoudertas Dames B173 eHY29IEDWb

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

7w30320 Cargo Brand Womens Green Lucky Jacket H2WED9I
White Tote New voor Bag Minkoff Work handtassen Rebecca Sherry Antique In Shopper Like CxoBrWde
Wij worden gesteund door:
Leren Tassen Elegante set dames Nieuw damestas handtas Schouder k8XNnw0OP
maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj
maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj
Marc Zadeltas In Kobalt Jacobs Gotham H9DI2WE
Natuur en Milieufederatie Drenthemaat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Quilted Jacobs Black ChainDustbag Marc Handbag Stam Large With SpzMqLVGU E-mail: [email protected] Contact maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj
Oxfords MediumdBhfo Heren Zwart Veterschoenen Steve Madden Jiminy 7 0736 8n0mwOvN
maten voor Adidas Go heren Allemaal Boost Trainers beperkte Jmk1230857099995 voorraad Pure XkuOPiZ
maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj
maat wolblazer Burberry gemaakt 41s in Amerikaanse Vintage pure 5A4Lq3Rj