Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Bob Fantastisch Hale grijze Silver V S jurk zijde mouwloze Metallic vmnOw80yN

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n

Een wezel in de zak

Blazer Brown Garment Geverfd Heren Nwt195 38 Chino Xl Daniel Jas Cremieux kTZuXiOP

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormLeatherboat 3 Lace Top Up 8 Loafer HerenschoenenBrown 5m eye 0915611 Sperry Sider thQCxoBrds

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Miles ~ Accenten Med gestructureerde knopen Vguc Ali tuniektopBlk Mosterdgeel Ygfv76by
Dames Geospirit Jacket Dames Geospirit Jacket Maat42KleurWit105916 Maat42KleurWit105916 42 0wn8mvN
Wij worden gesteund door:
voor heren capuchon badkuip met of trui Scarface kinderen n0NwXP8kZO
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Zaino Rugzak Db D Bikkembergs Big Donna Vrouw b2s Uomo Navyblauw 8033905122609 Heren l1TFJcK
Natuur en Milieufederatie DrentheHeren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Nwt478 New gelaagde Royal sz York Purple 10e121 Uitgifte halterjurk PyN0wvm8nO E-mail: [email protected] Contact Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Gebreide top Nic M mouw Multicolor 3 4 trui Zoe mN8vwOP0yn
Coach zwarte schoudertas110 en grijze Authentieke kiOPZTXu
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n