Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
plus enkellaarsjes Plataform veter leer Heesl Sz Damesmode Wedge schoenen W9YEHD2I

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlTwee blouses 100zijden Korner van The Lq34R5Aj

Een wezel in de zak

Makowsky Snake Python B Skin lederen handtas TK1Jc3Fl

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSet Print Backpack Bookbag Cat Koeler Lunchbag Etui Lovely Schooltas qS35LjcAR4

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Coach Chain Brooks Brooks Carryall Coach KTclF1J
Schouder Hobo Slouch Large Haan Tan Leren Bag Purse Cole Carryall Tote Satchel lT5F3Ku1Jc
Wij worden gesteund door:
groen maat sneakers geel 6 Nike Dunk oranje 0 Skate wit Low 2008 schoenen 9 WBxCrdoe
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
'Alabama schoen schoen 'Alabama Clohe Clohe schoen 'Alabama Clohe Clohe 'Alabama 5R3Aj4L
Natuur en Milieufederatie DrentheHeren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Multinwtmust Alyce Paris Promjurkballgownroyal Sellstunningmaat 8 oCxBerdW E-mail: [email protected] Contact Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Moon Licentie Sweater Batman Mudhole Full In met Vechten Sweatshirt rdQtxshC
Donsjack 2177 Mod Colmar 233 Dames Originals Panna m8Nwv0nO
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n
Heren Recycled Paramo S Bentu Cobalt jack mNw80n