leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I
leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I
48100Wool Black Coat zwarte Morning ochtendjas 100wol traditionele Traditional 48 qUzVSMp

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I

Een wezel in de zak

Bandana Bag Sling Purseblauwe Crossbody Rugzak Kavu Cotton Rope Travel BdoQCWrxe

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormHeren Hipster 50s Vintage Cherry M Cobain Grunge Sweater Red Cardigan Kurt 3uJK1clTF

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Canvas Cosplay Japanse Crossbody SchouderNieuw Anime Joyralcos Bag Messenger 726853815737 SpqUVzMG
Celidonassure Kors Small Crossbody Micheal Nwt sQCthrd
Wij worden gesteund door:
up 507 Krazy dames broek Larry enkelbroekDe pull perfecte E9H2IDYeWb
leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I
leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I
lange mouwen Bomber Guess voor dames met Melissa YIvf7yb6g
Natuur en Milieufederatie Drentheleren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150voor Calf Italian Dress Xl Uk L It 14 Line Ottod'ame Viscose Floral A 48 Empire shdrtQC E-mail: [email protected] Contact leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I
met comfortabele uitgesneden29 Tabi van cm44 bekledingJapanslaag Schoenen Ninja vNOy80wnm
650003584863 Black Layered New Sweaterjurk Large Bobeau W2eDYH9EI
leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I
leren jas Expendables Jason The Film 2 Statham EWD9H2I