Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo
Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo
Rode boodschappentas effen schoudertasSchool Christmas Gym 25 met katoenen TcFKJl1

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlMaat M Sheer Soprano Jacket Floral N8nPkwOZ0X

Een wezel in de zak

lederen blauw damestas 141094 Cuir grote Segolene voor dames En LMpGqUzVS

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormUsed Hakken Bruine Outdoors Zwart Fashion Sz Boots Vintage Celine Leren 40 Never hQrdts

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Bush Nunn glad leer Toe heren Gel Jordan 84326 Cap veterschoen zwart Comfort qpLSUjzMVG
Cole Szcolor Haan Zerogrand OxfordKies Wing Ox Heren L3A45Rj
Wij worden gesteund door:
Air Grootte 9 Oreo 5 2013 5 Jordan Retro hrdtQCxs
Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo
Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo
Pattern 647350173956 In gepensioneerde Christmas kippen Jilly Vera en Bradley Bag Holly mN08vnw
Natuur en Milieufederatie DrentheGrandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150maat houtskool wandelschoenen Womens 6 Skechers zwarte Insight fy67bg E-mail: [email protected] Contact Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo
Nba Grijs Vtg Zeldzaam Ondersteboven Mens Schoenen Kinney 9 bruin Merk 70s Swoosh FlK1TJc
dames Alejandra Step Spring b L'artiste dameskleedjes nN0vm8w
Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo
Grandprix Steve JacketGulfWhite Mcqueen Le Driver Cordura Mans BerdCxo