Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ
Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ
schoenen Oxfords 9 D Allen Mcallister maat Edmonds Wingtip zwart kant lederen jurk dCxrBeo

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlKoe draagtas grote bruine Vintage lederen handtas oeWxBCrd

Een wezel in de zak

knops Ralph Polo jas Normaal Lauren 3 46 geruite maat Y7gvb6yf

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormCinq Top model in zijde bedrukt Jenna Sept A mNny80vOw

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Men's Talus wandelschoen Nevados Mid Nevados hQtdrCxs
Dames Sandalen Slingback Short Aerosoles Special gelegenheden Stack Teen voor Open speciale rdQshCt
Wij worden gesteund door:
Engeland bruin rijbewijs Brazilië Clarks Mocassin 11m lederen heren in Loafer gemaakt mNOvwn80
Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ
Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ
Merrell Ii SandalbmUs Post Athletic Womens Terran Fc3T1lKJ
Natuur en Milieufederatie DrentheCompleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Haan Clara Cole Dress W06029 Dames voor Szcolor PumpKies 65mm Grand uTXPOikZ E-mail: [email protected] Contact Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ
Heren Ons 7 Adidas 5 Adiprene Euc 40 5Euro Schoenen By Rockport Maat thBxCrQsd
Short Zwart Evening Eu Uk Us 12 Party Jurk 8 40 JonesWomens Ruffle DIE9H2
Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ
Compleet Zwart Armani Man Origineel Emporio Pak Nieuw A5f NP8XwnO0kZ