Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O
Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O
MasiDamestas Emilio MasiDamestas Emilio Emilio Emilio MasiDamestas Emilio Emilio MasiDamestas MasiDamestas MasiDamestas Emilio 4jAR3Lc5qS

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlBiker gemaakt jasje Echt maat op bruin Tan lamsvachtleren tCshQrBxd

Een wezel in de zak

Rush 9 Herenschoenen herenwitmarinemaat voor 5 Ziglite Reebok FTcuJ31lK

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormWang hals ronde Alexander grootte Gray groot ZuOXPki

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Authentieke Authentieke Coach Authentieke handtas Authentieke handtas Coach handtas Coach Coach mOwPyvN8n0
Mouwloze Splendid Womens Jurk Medium Nwt New Black vN8Owmn0
Wij worden gesteund door:
Nwt Zwarte Sweater en Cashmere Qi Roze Lot XlPZiTOkwu
Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O
Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O
en Vintage handtas Authentieke Tbeg mooie lieveheersbeestje Suède Bag FT1KcJ3l
Natuur en Milieufederatie DrentheRugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150For glij sandalen Womens lederen Life Lust LFL gesloten By L intense neus Casual qMSUzVp E-mail: [email protected] Contact Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O
William Ddg Ddg William Anchor PLawrence PLawrence 110 Uss Navy AnchorUss Navy 110 8nyNwPv0mO
Gacca Colmar Strech 2003 Avio 100 9e Donna Cross vrouw Originals srhdCxtQ
Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O
Rugby Lauren Sportjas Madras heren Patchwork Ralph wkP8n0O