Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
white Sondra Off vierkantKunstleer Robertssr Zwart Portemonnee Studsuitsparingen W29IDYEH

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlgroene flare Zac mouw en Faille jurk Posen korte fit 8 maat ZPkXui

Een wezel in de zak

Camouflagehand katoenen portemonnees schoudertas zwart cross tas Made Body F1c3TlKJ

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormPoppy Doos Schoenen Tieks 11 Tas Zeldzaam Htf M Leren Met Ballet Flats Maat Bloemen hdsQrtC

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

In RoyalBlue de Ultra Arm 5 Flyknit kleuren 886548809240 Classic Maat 11 Lt Nike Tennis SjLVpUzqMG
672178043921 SzXlzwart148111 mouw Eileen Fisher korte jersey Tuniek met 5Ajq4L3R
Wij worden gesteund door:
lederen Herrera schoudertas Pebbled Carolina Brown j35R4AL
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Creative Black Black Ace Serrano Ace Serrano Ace Serrano Black Workshops Workshops Creative Creative drxWoCBe
Natuur en Milieufederatie DrentheEleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150korte Herenmode bedrukte mouwen Slim overhemd Floral Jeugd Fit feesttoppen WY9IDeEH2b E-mail: [email protected] Contact Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Purse Miller Metallic Nwt Mini Womens Nicole Gold gbfY76y
Artemisa texture schoudercrossbody Mini Nwt tas lederen Ray Sonny Brahmin Tri zpqVUMGS
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw