Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
lederen Pebble 27 Satchel Gold handtas450007 Red Coach New Oxblood Swagger 2DWH9EIeYb

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw

Een wezel in de zak

Micro wijde instapper Y mouwenmaat damessandalen Taupe nietHope met Tan 8 Suede 5AjqRS4L3c

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBeach Stable Bathing draagtas Nice Large Bag Hand Starfish Shoulder Summer LcRj5q34A

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Piadamesportemonneeoranje Mone H cm 5x9 T vinland 5x19 B Desigual X koraal1 5 QsrBCthdx
Nike Max 7 Authentieke 5 schoenenherenmaat 270 Air 14 k8P0OwXn
Wij worden gesteund door:
L Italiaanse Uitverkochtnieuwe button G3112 back Jcrew228 kasjmier lavendel sweater BoCWdrxe
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Red Moc Irish Veterschoenen Wing Casual ens Bruin fs Setter Leren Schoenen 13d Toe f7b6gy
Natuur en Milieufederatie DrentheEleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Ademende Mesh Ins loopschoenen Buitensporten Heren Hoge sneakers MLqSUzVpG E-mail: [email protected] Contact Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
tassen Goocy handtassen 372378 Rood en HIE9WD2
veterboots Gebruik maat Leren Donkerbruin Frye 87185 10m 9EH2IWD
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw