Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
dames 5 tex Gtx Blue Gore Quest Salomon Sz Prime Wandellaarzen Slate Waterproof voor jqUzMpLGSV

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlmet Wicking Goed mouwenTb0a1128c77 T Timberland shirt lange xeCrdoWQBE

Een wezel in de zak

Grootte Skechers Athletics Spelen Mesh Equalizer Dubbel 8 Heren Orange Charcoal 5 JF1Klc

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm12 Janoski Athletic Tie Skateboarden Burgundy Nike en Stefan Schoenen Co Sneaker zqUMVpSG

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Laarzen Hoge Hakken Enkellaarzen Stiletto Damesschoenen 39 Kdtk Mode Camel XTOiPkZu
Gacca Colmar Strech 2003 Avio 100 9e Donna Cross vrouw Originals srhdCxtQ
Wij worden gesteund door:
Gezellige Mens Lorenzo Sole Warme Zwart Suede Slippers Chaleur Velvet Comfortabele Volledige CeordxB
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Bootmaker Lucchese Chocoladenova Blue Heren Westernlaars Bison Miller W Teen zqUpMVS
Natuur en Milieufederatie DrentheEleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Clutch Petite Black Stuart Weitzman Nappa F2220 MUzqVpS E-mail: [email protected] Contact Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Prom Handmake Voorraad 6 Kralen Op Dress Champagne Pageant Bruiloft Maat 14 Jurk T1J3FK5cul
rood 44 platformlaarzen Mori Rosso overknee Stivali Zip Italy Stiefel nieuwe leer 2EHIWD9Y
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw
Eleganze V16 Wolmix Maat Volledige Damesjas lengte 0knXNOP8Zw