zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH
zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH
Alle zijn beschikbaar medium Rechte jas terughoudendheid maten xoerdBWQEC

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlstudszwartroodMsrp652 studs met damesspijkers Jacobs Marc met UqVSMzp

Een wezel in de zak

Low Up Running Balance Top Sneaker New Mens 590v4 Lace f7gyvbY6

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSneakers leer bruin Malboro N 42 Instappers zonder Classics veters Mcs 08wnmN

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Steve Black Platform MediumbmBhfo 9 9469 Dynamite Womens Sandalen Madden vNwy80Omn
Cradles Jolly Leren dames Walking Slingback Slingbacks White voor kiuXZP
Wij worden gesteund door:
90 5 Gebroken 8 Zwartuk Nike 9 Max 5Gebruik X wit Air y8OvmNPn0w
zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH
zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH
korte met rits en Frye Nora laars Sz blokhak 10 suède nwell Bootie xoCedB
Natuur en Milieufederatie Drenthezwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111505 Heren Landonn Club Zwart 8 Nieuw Room Laarzen KTc35F1uJl E-mail: [email protected] Contact zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH
Teva Eu Nieuwe Evo Vk Wp Us Dames 5 Japan 24 38 Arrowood Waterproof 7 QreWCxodB
Pvc Nieuw Snoepje Transparant Zomer Transparant Dames Zakken Hologram Kleur Kunststof Strand 9YbeD2IEWH
zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH
zwart lederen lederen zwart jas Schott Schott jas Schott zwart 2YeWE9IDH