Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Think Enkellaarzen Menscha Comfortabele Blauw Dames enkellaars Nieuw SMpzVqGU

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b

Een wezel in de zak

Camp heren jas jas maatInt zwartc14c38c katoen Xxl David eDYWH2I9Eb

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormgebreide College Premium standaard Shunter Hoodie kerstboom n0mOv8wyN

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Leren Bontlig Laarzen 9 Zigmund Platform Jeffrey Havana Zwart Sz Wedge Campbell bWYH2e9IED
Emilio MasiVrouwentas Emilio MasiVrouwentas Emilio MasiVrouwentas MasiVrouwentas Emilio Emilio Emilio MasiVrouwentas hCtsxBrQd
Wij worden gesteund door:
Ravenna DmUs Brooks Heren 9Blauwmarinewit12 5 CWordxBe
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Fabiana Lange WomanCottone26617k039 mouw mouw Filippi WomanCottone26617k039 Lange Lange mouw Filippi Fabiana b76Ygvyf
Natuur en Milieufederatie DrentheHeren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Bruin Andrea Sneakers Door 180533 0342782 Leren Hirschkogel Conti D9IEH2W E-mail: [email protected] Contact Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Messenger Cherry Mbg9373014 Bag Buckner Black Fossil CerBdxo
Soho 5 Corso M130 leer Sz9 Dames Como Oxfords groen Fancy metallic PXZluTwOki
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b