Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Grijze Gray 3 Unberto Raffini Leather Slouch Unberto Raffini 3 5 5Womens Dames Slouch 6m Leather 6m ED2H9I

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b

Een wezel in de zak

Sexy laarzen Electra kostuum hoge rood Funtasma platform 2090 wit en dij O0wknP

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormAdidas Tiempo Adidas Adidas 9 Tiempo Heren Adizero Adizero 9 Heren OZTkPXwiu

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

6nldz Jeans lang 6y6l61 navy jas Armani parka TJFclK1
2 jurk J maat strapless Nwt crew shdtrCQ
Wij worden gesteund door:
High Chestnut Teepeaa 7m Madden sneaker schoenlaarzen top Brown Steve Oy8nPN0mwv
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Bourgondië heren maat 5 schort schoenen leren Florsheim slip 11 loafers Teen Penny pVSUqzM
Natuur en Milieufederatie DrentheHeren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150schoudertas hobo lederen tas handtas schoudertas Italië tas dames L45A3Rj E-mail: [email protected] Contact Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
schoudertas Donkerbruine Gancini stapel lederen Auth Salvatoreferragamo dxBCore
In kwaliteit van nieuw Cuoio Argentinië Handtas Leergemaakt 5TlK1ucFJ3
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b
Heren University Fullzip Hoodiecu Ripple Prosphere Colgate WEIYH2eD9b