IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35 IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35 IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35 IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35 IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35 IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35
IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35
Zilver 4 Nike Iv Premium 5 Kevin Trey Wit Durant Oreo 10 Zwart 100 Kd 844589 XOkTZuPwi

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlCameron Spade New Lane York Kate CrossbodyRoze Street rCxosQdthB

Een wezel in de zak

PVC Dumbo Mario Bs19va21 2 Dames CompRode Valentino Schoudertas bgYf6v7y

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMulearky WeitzmanCo Mule7 Stuart Women MAdobe SatinMsrp398 Tl1KJcF3

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Premium 5 Woman's Low 6 Nike Blazer JF51uTclK3
Celine maat penpunt hakken canvas klompen 38 jacquard zwart drCBoxWe
Wij worden gesteund door:
Indian Lightweight Sleeping Hunting Designs 2xl Wool Herenmaat Jacket 34A5jcSRLq
IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35
IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35
5 hakken Hoge met plateaumaat Enkelband bf76gy
Natuur en Milieufederatie DrentheIJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Sophia Pump Choo Half 85 D'orsay Suede Jimmy J3uTclK5F1 E-mail: [email protected] Contact IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35
boog Cross en Paars Polly hart zak Body Bag R5A4jL
western hemelsblauw met mouwen met cowboy zwarte paspelwerk lange Relco effen eW9E2IYDH
IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35
IJzertijd ~ bruine werklaarzen rubberen teen maat 7 uKlcTF1J35