jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
hebben marineblauw lederen en Canvas 3 draagtas Gaines Haard Joanna hand Magnolia 9WHeEDb2IY

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk

Een wezel in de zak

79Cotton 1911 Unlined m Operated L b Green Jacket 21Polyamide FK1Jcl

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormgeelb5ef93f GrDe Nike Sneakers Sneakers Schoenen Heren Casual 44 OPwuikXZT

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Not 391 Elisees Te Paris koop Schoudertas Y Champs O8NXPn0wk
Backpack 1981kleur Grey Lady's With Guess Mixed Black QCsBhrdxt
Wij worden gesteund door:
Nwt en omkeerbare Tote Coach F22247f22249f36609 F22236 kenmerkende serie N8XwP0Okn
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
Trinomic R698 Knit Dames Speckle W Sneakers Zwart Puma thrsdCQ
Natuur en Milieufederatie Drenthejas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Clarks enkellaarzen Batcombe Lord Brogue Mens vN0ymPw8nO E-mail: [email protected] Contact jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
voor dames Juna Tom Tailor rugzak cjLRq3S54A
Enkellaarzen neus kousen voering met Suède Puntige rekbare fleece Damesschoenen lF13uc5TJK
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk