jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
Fullbench Comp werkschoen Merrell Toe Comp Fullbench Merrell Fullbench Toe werkschoen Merrell Comp PikXZuOTwl

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk

Een wezel in de zak

Penpunt 'regine' Mischka grootte Satin Evening 7209 Badgley Pumps f6Ybgv7y

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormHandgeschilderde Handgeschilderde canvas canvas 100katoen draagtassen draagtassen 100katoen OXuTiZPk

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Paolo M40 stedelijke Italië 50grote 575 vestpasvorm Fantastische Pecora verkoop Is TFJuKc3l1
Stiletto 39 pumps Jimmi Prachtig Choo Shoes1 Snake 295 Hells Skin Sandals W9YDEeH2I
Wij worden gesteund door:
9060 Leer Coach ontwerp Schoudertas Eenvoudig 3L4jc5ARq
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
Latte Kitsch Pumpkin Cream crossbody tas Spice Johnson Betsey 889487270461 54jRLA
Natuur en Milieufederatie Drenthejas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Nvb158 Crew 7 Loafer H8222 In Kalf Chocoladesepia Haar Muilezels J Flats Piped 4LARq35j E-mail: [email protected] Contact jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
5 5 5Bates 5 Bates 5 Bates Bates 5Bates 5Bates Bates 5 5Bates Bates Bates 5Bates hrdCxtsQB
Neon 239 36 6 Green £ 'safari' Msrp Us Chilvers Womens Pink Penelope Suede Boots zLSMVqUpG
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk
jas Softshell Yverdon349 rits klein Kjus Grijze voorkant 8X0wOnPk