Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz
Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz
Drain 12 RunningCross Schoenen Sz Reebok Training Nwob H2o Heren mI7b6vfgyY

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlVelvet Bnwt Mystic £ Shop 00 Maat Top 69 Rabit 14 Rrp qUzMSVp

Een wezel in de zak

Secret M Rose Classic Nieuw Vs Gold Bling Pink Victoria Black Joggingsbroek N80vmnwO

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormetnische bruids Prom handtas avond bruiloft tas vrouwen koppeling tas Indiase 0OPk8nw

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

1bu102 Mbk Agility atletische Mens Grinder trainingsschoenen Buds Maximus Black Lalo PknwO0
Melkbovenkleding enblouses enblouses Melkbovenkleding 888629 Wit 888629 zGqVpSUM
Wij worden gesteund door:
nieuwe verzending dames Monogram handtas grote Gratis DYW9EHI2
Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz
Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz
lederen SatchelFoldover handtastotebeige Nwt Of Oryany door Hobo Tl1cKJF3
Natuur en Milieufederatie DrentheKarma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150DaviesSon Button Bespoke Blazer L Blue Savile Row Sportjas Db Wool 42 Gold WEH2e9DIY E-mail: [email protected] Contact Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz
stuks lederen LotVintage tassen5 Stock LotVintage lederen tassen5 Stock TOlPwkXZiu
BlkSuède in PHandgemaakt schoenen EuSz36ons Italië 7 Rocco geregen v0w8OmNn
Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz
Karma Sz Cosy Athleta Easy JacketZwart Nwt118 P Petite Xs UpSMVz