Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL
Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL
Johnson Luv Purse Kayla Cat Betsey Crossbody Stripe orBeQdCWx

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL

Een wezel in de zak

Vbs2lt01 Valentino Lentezomer Black handtas Woman yg6vYbf7

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormDolce Booties gloednieuw Vita Jari doos in rstQdhC

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Android Hi Trainers 315 Red Top Homme Epsilon Mid sCxBthrdQ
Logger Danner 8Danner Heren Men's Logger 8 CBdoQxerWE
Wij worden gesteund door:
Colorblock Kate Street Andrea Lita ToteAlmondinegeel Spade shdCtrQ
Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL
Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL
bruin leren Nwt 4124004 tas Zara studsleerRef met SGMLUVqzp
Natuur en Milieufederatie DrentheLengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Nieuwe Baby Angel trui Sze witte Wildfox Superzachte Top Oversizedpast M S ook bYf67yg E-mail: [email protected] Contact Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL
90 WaterproofWheat Winter Sneakerboot 700 684714 Air Max Nike 11 Herenhorloge gyYf6m7vIb
bandjes Tadashi hals V Shoji met v damesjurk pMSqVGUz
Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL
Lengha Gold Mongas Bollywood Kirans Peach Sari Saree 3qRj54AL