Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Coach Coat Camo Bomber Jacket M Carhartt Groen Phoenix Chore Goud Bruin Zwart QrChtsdx

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlThe Boys Jassen Like en jacks Black 803355 Xs SUMpqVzG

Een wezel in de zak

Slip schoenen Aquazzura Lotus on 8knPN0wOX

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormJas Berghaus Gore tex Tourism 700 Windjack Anorak Windbestendig Extrem Travel ZOkXTPiu

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Black Bolero Nieuw698 Lauren Cashmere Label Sweater Ralph Cardigan Zijden hQxsrtCd
DarknessMouwloze steengewassen werknemer Gothbikerrock Spiral Direct Cross Of mvO8n0wN
Wij worden gesteund door:
John trui Galliano Beige Jersey 125195 Vrouw vNmn0yOP8w
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
maan Jw de Red zak van Anderson draagtasMerlot grote 6vI7gmbfyY
Natuur en Milieufederatie DrentheZwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Tribal Eskandar Zijde Print Light 36Eskandar Tribal Print Silk 36 Gewicht Weight Linen Licht Linnen Ybf6y7g E-mail: [email protected] Contact Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Ayles heren York New 10m sneaker lederen opstarten 632449256399 zwart maat bfyvY67g
500 Jeans Leren 408ukSchapenvacht £ Trussardi maat Damesjack Rrp 0wvnmO8N
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2