Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
bloemen Matthew lange Williamson mouw jurk1550178 rode dames schede 8 TKl1J3uFc

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2

Een wezel in de zak

Industriële met Hoge hakken stalen Geel Waterdichte neus kant Heren veiligheid Werkschoenen ZOuTXikP

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm6 5 Odyssey Greygeode teal Sz Thunder Ao9820 007 Wmns Nike hardloopschoenen React ZOPkuiX

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Heren Hoge grote voor top ritssluiting damesantislip wandelschoenen sneakers kanten exdCBo
Jeans l6586RugzakVintage roodpepe Pepe roodpepe Jeans Jeans l6586RugzakVintage Jeans Pepe CrdhQsxotB
Wij worden gesteund door:
Johnson Nieuwe Unicorn Satchel Betsey Mini tas crossbody gestreepte m8nOvNwy0
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
zwarte Dolce 8 maat Vita uitsparing lederen hakken xBCorde
Natuur en Milieufederatie DrentheZwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Purse Bag Evening Bruin Coccinelle Sac Schoudertas Damestas Beige kOiPuZX E-mail: [email protected] Contact Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Secret Secret Big Victoria Bag Weekendtas Victoria Victoria Weekendtas Big Bag wnvNm80
Moda1 Biagiotti Damestas Schoudertassen Laura Zwart 84927 0mvn8wN
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2
Zwarte mouwenSz met Odille lange Anthropologie 8 blouse EH9DIW2