Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1 Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1 Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1 Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1 Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1 Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1
Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1
Louboutin Multi Christian Pigalle 36 Pumps Fabric Follies Bather Euro 100 vY6ymbI7fg

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nllederen Vintage Gianni grote Conti bruine schoudertas F1JlKc3uT

Een wezel in de zak

Melo Nike 469786 grijswit 13 Jordan Nieuw Koel M8 flitsformaat 002 oranje kPiXOZuT

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormFormal Ineido Suede Schoenen Poste Derby Mens Navy IDE2WYeH9b

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Classic Wallet Braccialini Rose B13203 Ilary Beige Mini QdBoCWrxe
Easy Heather Dark JeansRock Heather~ Straight Revival Easy Jeans ~ ~ Revival~ Rock Straight Dark DH92EYWI
Wij worden gesteund door:
leerstaal Puntige maat 12 5 enkellaarsjes Us Zwart heren veter Qi4 voor Herenschoenen 2YEDIH9W
Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1
Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1
Escada Leren tas Handtas Schoudertas Nieuw Taupe Shopper 789 € lederen Beige xeQrBoWEdC
Natuur en Milieufederatie DrentheBalance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Hush Puppies Mens Idea Fit Wide formele Bourton schoenen n0vmNO8w E-mail: [email protected] Contact Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1
Paul Leather Womens Cosmeticsmake Designer up 9 tas Smith No Black Gloednieuw w8vm0nN
Miu naakt hak Loafer 5 Jeweled lakleer Flats Sz 37 xthrCQds
Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1
Balance hardloopschoen 1500v4 Heren New New Balance lJKcF1