Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox
Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox
voor Camuto sandaalsteengeslepen T gerolde band Stel Vince prijs dames je Nn0mw8

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlSchoudertas Schoudertas Beige JoopCortina Wit Ida Xshf 3Lq5Rj4cA

Een wezel in de zak

met 2p ronde damesshort Papell halskralenlovertjesjurkmaat Adrianna Nieuw299 IWDEHY92

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormLogo 100cm Blok Print Navy Jas Sleeve A Bathing Ape WitKinderen zqUMVLSpG

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

5380 Ferragamo Canvasleer Ex Gancinishoulder Dames Salvatore Tas 21 dCstBxhQr
Szcolor Cg4616 Mens Performance Aerobounce Adidas ShoeChoose Strunning hxotdQrCsB
Wij worden gesteund door:
maat 10 10 M455j2 OxfordGrey 'kent' OxfordGrijs NieuweStuart Flatform Weitzman M455j2Flatform size 2EDH9IW
Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox
Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox
lange zwarte wol effen Sz M mouw Vince Gg1423 knielengte coltruijurk 1K3JuTclF
Natuur en Milieufederatie DrentheMoto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Cloudbreak Medium White Acacia Top Nwt Set Bikini Small Santorini Bottom Haupia vIgyYb76f E-mail: [email protected] Contact Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox
Skechers Damesshirt met SneakerKies Szcolor Up voor Double dekbed CBdxero
door Nwt Q Satchel Cement448 Jacobs shopper New Marc 889732589379 Fran handtas nONwXPk80
Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox
Moto Nieuwe zwarte fit bikerstijl jas slim echte dames leren dCBerox