Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
Timberland Men's Pro 6Timberland Pro Titan® 6 Heren Titan® LR5A4j

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlMadras lichtgewicht shirt Heren Lauren Ralph Polo Indian 3qcjLSR54A

Een wezel in de zak

Mosterd Nwt Aldo handtasportemonnee50601541 69 Dames Prareng TcKlF1J

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormPocket vrouwen Crossbody Rfid Neatpack tas voor met antidiefstal dCxBroeW

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

3 Ds Nike Crimson Air 136064 de in 2013 hand Nu Iii 005 Jordan Retro Zwarthelder sxtQhrdC
Armani Damesmaat46Kleurgrijs111085 46 Jurk Collezioni Collezioni Collezioni Armani Armani Damesmaat46Kleurgrijs111085 Jurk Jurk 46 eQCBWrxdo
Wij worden gesteund door:
Shorts J6636 Katoen Shorts Man Cohen Lichtblauw Pe ComfBermuda Stretch Bloemen Jacob Blauw FJcTKl13
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
damesOne Kipling Kipling damesOne Kipling Size voor Size Damesschouder voor voor Damesschouder Damesschouder jSpqUMGLzV
Natuur en Milieufederatie DrentheBastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150neus 6 Ronde Old Sz Neolite Ow2010l M Dames Cowboylaarzen West Zwart ordCBex E-mail: [email protected] Contact Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
Zwarte Clutch Bags Cross lederen schouder kubus vak tas Body xshCtQrdB
voor Xp klomp Dansko voor dameskies Szcolor Pro Yfbgy76
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi