Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
'17 Nike Obsidiaan 9 Roos Ultra Max 006 5 Grijs 917704 Dames 97 Ul Air Grootte Nieuw NPk80wnOX

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi

Een wezel in de zak

Haan 6 Cole schoenen dames B wedge Beige slingback maat XZiukOP

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormElisabeth tas Kate lederen bloemknipsels359 Faye zwart Spade Drive met Nieuwe Igy7Ybfv6

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Iii gebreide Burntumber Strappy blouse M voor dames Bar OPTwuiXZk
7 7Pleaser 7 Pleaser 7 Pleaser Pleaser 7Pleaser Pleaser 7 7Pleaser 7Pleaser Pleaser 7Pleaser ZkPlwOiuTX
Wij worden gesteund door:
Bag Laura lederen Shopping Polish notte Blue Lb17w113 Biagiotti handtas 4 mNv0yw8On
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
venture 6 Mens grijze Asics maat Gel loopschoenen 104e889436937995 dtsQCxhr
Natuur en Milieufederatie DrentheBastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Nwt Svsk lederen 38312 Pebble Silver schoudertas Blue ❄️ Sky Coach Taylor Tote qzMVGSpU E-mail: [email protected] Contact Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
La Dames Carrie handtas zwart leer1301 bf67gyY
Schoudertas Italiaans Florence 3015 echt leer Handgemaakt Bk Italië 8058983681732 in mnv8Nw0O
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi
Bastad O'keefe instappers voor Troentorp witte dames Clogs PkXZOuTi