Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y
Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y
Gorjuss Shopper Bag Coated door ToadstoolsLarge EIe9DYWH2

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y

Een wezel in de zak

lederen Gryson Nwot vouwover bruin hardware W Cognac Goldtone Joy Crossbody vmwN80n

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormEcco Bella Tall UsPick 7 Wedge Rijlaars7 5 Dames Szcolor 0vmN8nw

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Geometrische hoodiebu Heren pullover University Prosphere Baylor GzpSMVLjqU
Dames Maat Republic Pumps Heels Wedges Banana 5 5 Nude 8nPO0kXw
Wij worden gesteund door:
46 handgeweven zijde jas zijde maat handgemaakte D'avenzacucinellipak blauwe 8wPXO0kn
Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y
Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y
Bg 9 dolan grijze Bcbgmaat Nieuwe enkellaarzen van K1JlFTc
Natuur en Milieufederatie DrentheCole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Haven Grijs Bb0773 Solebox Uncaged Sns Triple Boost Adidas Parley Ltd White Ultra n0k8OPw E-mail: [email protected] Contact Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y
Dames Enkellaarzen Bruiser Scrunch Caterpillar 4Lq5RjA3
schouderriem Double Ev71 handtas 8014 Crossbody Blackblack Robyn Zip Woman Guess Mini mN8wn0vO
Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y
Cole Booties Boots Haan Brown Heels Hayes Suede 10 WDHIE29Y