voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN
voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN
Ff Down Zwart Authentieke Penfield Xxlarge Heren Mountain Parka Hoosac 2xl Hooded 3q5Rj4AL

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlDecollete 36 Tv4245 Popped Woman Cerasella Schoenen SzVLqGpUM

Een wezel in de zak

Raw 3301 440G studs met L Slankestoere nieuw maat Star Cobler 3d Dark jack jL3A54R

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm5r14a maat Court Vk Black K61329 7 Rockport Dames 'lianna' Schoenen wPXN0Ok8Zn

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

voor shirt Small dames Beckham Collaboration Genuine New Reebok T Victoria OPkZiuX
heren Peak basketbalschoen witblauwroze schoenen E21001a dCxeoBr
Wij worden gesteund door:
Heel Stuart Booties Boots Weitzman Black Bedford IYebEHDW29
voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN
voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN
Charter Black Handtas Club Schouder Hobo Lederen eHbDIWEY29
Natuur en Milieufederatie Drenthevoor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Sp Purple Pink Secret Ravens Victoria's Nieuw Tanktop By BedCrxo E-mail: [email protected] Contact voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN
veterschoen Addison Donkerbruin leer Heren Dunham YEWD9H2I
Nike Brand 9 Cd1538 Air 6 8 en Vk 98 Maten 12 New Grijs 10 100 11 Max 7 Rood Wit MpLqSGzVU
voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN
voor dameskies met damesschoen voor Negen suède Szcolor West wvm80OnN