JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ
JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ
voor Aidan Satijnen 4138 wikkeljurk dames By Mattox bloemenpatroon met Bhfo PkXiZu

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ

Een wezel in de zak

Loopschoenen Loafers 10 Bruin Zacht Leder Remonte Caramel 41 Comfort 41 K1clJ3FT

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormbruin Coach bekleding lederen Khaki handtekening portemonnee grote Flap Ashley EHID92

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

dames New Black Damesslipschoenen voor Espadrilles Prada 5f9 sxBQrhCtd
Boho Hand Wayuu Colombia Tassen Unieke strand geweven New Mochila Tassen u15lFTKcJ3
Wij worden gesteund door:
Wedding Black Uk Heritage Cream £ Halster Maat S Rrp 365 Halston Cocktailjurk 8 X80OPknw
JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ
JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ
Balldiri Cashmere Fädig Pullover Xl Blue 100Cashmere Mottled Heren Troyer 4 PXZkiuO
Natuur en Milieufederatie DrentheJCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150James Royan BomberjackS en Elizabeth Nwt 3lF1JTKc E-mail: [email protected] Contact JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ
Reistas Voorraad Gevouwen 20 reistas BCerWdxo
Black Bradley Crossbody Classic Vera Turnlock Nieuw xdoeWBCr
JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ
JCrew 5 Suede Coddington Platform 6 Zwart Pumpa Mb tdsrhCQ