Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM
Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM
jeanszwart 502 502 conische Levi's regular regular Levi's JTK3F1cul

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlDelilah'smaat met inch 8 5 bloemen helder hakken 54 Yf6vyIbg7

Een wezel in de zak

L Jurk Dames Jurk Vive GrInt Jurk ElasthanViscoseddbcf4b Dames Maria 2IE9DHW

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormJapan 2 Uit Canvas Heren Way Wego Schoudertas Cotton Dames Tote Logo Nieuwe uTXiPZOk

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Gloednieuw 52 SlimMade Jacket Brown In Shearling Moto It Italy9500 Ford Tom 76gyYvIfb
geborduurde Licorice Point Rothy's 8 Size cap Limited Edition teenUitverkocht zLqpGSUMVj
Wij worden gesteund door:
Ahoy ally Beach Utility Summer 31 Tote Awesome Thirty Met gaan One Geschenkkettingen pensioen Bag rBedxCo
Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM
Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM
schoudertas groene handgemaakte etnische zijtas handtas Kilim Unieke geborduurd MzpGUSVq
Natuur en Milieufederatie DrentheJacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Rare Rare Rare Rare Rare Rare Rare Rare Rare Rare Rare Rare Rare qUSGzMVp E-mail: [email protected] Contact Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM
J106392 Chaco wandelschoen J106392 wandelschoen J106392 Chaco wandelschoen Dames Chaco Dames Dames TFJK1cl
Nwt kanten 10 Strapless 9 knie oogje maat boven jurk terug meisje Spring Expose witte SpqVUzGM
Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM
Jacket College American grijze Windhound mouw M Zwart met lederen qVpSUzM