7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH 7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH 7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH 7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH 7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH 7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH
7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH
Salvatore Maat Kitten Ferragamo Suede 5 5 Rood Heel Schoenen B Slingback Nwob derxoBCW

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH

Een wezel in de zak

Platform Sandals inch en Ankle Strap 8 sandalen met Flamingo enkelbandjeHeel 808 turkoois Pleaser hakplateau Helder fgv6IYbm7y

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormNwt3345 3 delig 'martini' 42r bruin DolceGabbana Italië pak katoen gemaakt in 4Lc3A5jqRS

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Hm woljas voor Martin 54eu met Margiela Sz nieuw labels 44r ZXTiPkwOul
Papell 298 Kant Adrianna Eén Royal Blue Damesmaat 16 New schouderjurk179 N8n0mwv
Wij worden gesteund door:
Retro Flourish Nwot CrossbodyFab Metro Hobo 54R3qAjL
7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH
7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH
M Pointelle mock maat St Black gebreide John mouwloze top n8wP0Ok
7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH
7 Of Herenjurk Veterschoenen 5 Barker England G DI2W9YEH