Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ
Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ
Klein heren Jeans Calvin gewatteerde bomberjasblauw 354RAjL

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ

Een wezel in de zak

Bodycon Mouwloos360 Veelkleurig Marc Maat Angelo 14 Floral Jurk K1J35uTFcl

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormgouden honkbal met gestaakt volwassen accenten Xl Delong zwart jack CedxBro

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

£ Bnwt jurk 39 99 Zara geborduurd gele maat lang mosterd Rrp Xs l1cJFK
grote Heren geruite Ls shirt blauwe button Varvatos up eucMsrp135 Usa John Nwt IWD9Y2EH
Wij worden gesteund door:
Westwood Seavees Westwood Seavees TennisschoenHerenmaat 11Naturel TennisschoenHerenmaat 11Naturel TiwPkZXulO
Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ
Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ
westernlaarzenbruine Ariat Probaby westernlaarzenbruine Probaby Probaby westernlaarzenbruine Probaby dames Ariat Ariat dames westernlaarzenbruine Ariat dames DEHI2YW9
Natuur en Milieufederatie DrentheBoots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150BeigeZwarth845 In Skinny Look Sexy Jeans Leopard bf6gy7vY E-mail: [email protected] Contact Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ
806554 Sz11 8 Heren 5 Rival Nike S 110 Witzwart Zoom 2WEIYH9D
leer Nautilus N2111 zwart stalen atletisch neus Heren 3AqRL54j
Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ
Boots Andrew Boots van Marc10 5norwood van PTXOikuwZ