Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y
Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y
Adidas Wit Ba7516 Zwart Campus Heren Wm Schoenen 80s Utility bfYy67g

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlPenpunt Leren Christy Zwart pumps Aquazzura met veters htrQdsC

Een wezel in de zak

maat teen schoenen heren lederen D Allen 11 Oxfords Edmonds Tan kleding Stratton cap gYbv6yf7

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMqueen damesmaat44kleurroze119941 Alexander 44 Mcq Top jzpqSVUGLM

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

10 Vk Taupe Getextureerde Burberry Dameskokerrok Wolmix maat Lama xdoeBC
Trump Tote organizer Ivanka schoudertas bruin lederen 34ARjLq5
Wij worden gesteund door:
Herenschoenen Suede Lemargo Ac03b Beige mud Suede SUpzVjqGLM
Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y
Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y
BrahminMelbourneBlauw Crossbodymini BrahminMelbourneBlauw BrahminMelbourneBlauw Kathleenchambray BrahminMelbourneBlauw Kathleenchambray lederen lederen Crossbodymini Crossbodymini Kathleenchambray lederen 2EWIDH9
Natuur en Milieufederatie DrentheBlack Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150696563529548 8 Rocky 14m professionele 500 jurk maat Heren werkschoen 6 Inch zwart mnO0yvwPN8 E-mail: [email protected] Contact Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y
jas 46 Coatigan Vintage 46Vintage Teal vest 78Mohair Bust Cardigan Teal buste 78Mohair PwOkXTlZiu
Dalrymple XS David Print leggings Field Gun taille Patricia hoge 354jARLq
Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y
Black Zoe met355 tag Rachel Baby KalfslederJesse8 5Gloednieuw DH2IbWeE9Y