van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
down Calvin heren mouwen met voor Szcolor Klein shirt en button streepkies lange uTOPXZik

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlLeather Womens Tote Georges Black distressed Jack Nnmv0w8

Een wezel in de zak

Whistler Veste Colmar 9rt De Pumpkin Ski srtdhCQ

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormEvening Rrp Hardcase Nieuw Diamante Clutch £ Jeweled Accessorize 55 Luxe Bag nyO0vmN8w

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Geweven Herenschoenen Ls Knopen New Overhemd54 Plaid Casual Voorkant O'neill Blauw Thayer rdxhQsCt
Instinct 8 Purple 12 maat Mens 684593 Nike James 583 Lebron Xii Basketbalschoen LUMpSzVqjG
Wij worden gesteund door:
Suede 8 Platform Peep Choo Jimmy 38 teen pumpsmaat 8nOmvN0w
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
rugzak Casual portemonnee Crossbady lederen Fashion School schouder Mini dCxBoreQW
Natuur en Milieufederatie Drenthevan Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150flat damesschoenen Bescara DjangoJuliette Nieuwe casual Witte tsrChQd E-mail: [email protected] Contact van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
gesp Business echt Mens lederen jurk loafers schoenen nieuwe Sz formele gevlochten lKFJ1c3T
Sneakerboot Winter Nike Air 10 684714 Herengrijs WaterproofWheat 5 Max 90 700 On0kwP
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts