van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
Handtassen Dooney van Dooney Bourke Handtassen van H9IDW2E

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts

Een wezel in de zak

5 zilver Nina 5 pumps Rumina M maat 716142985821 dames wk8nPX0O

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormVera Romantic Bradley Tote Nieuw Portemonnee Iconic Schoudertas Small Paisley RL35Acq4jS

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Black81d2e1c Palladium Heren Laarzen Leather GrDe Boots 46 tQCrhds
Schoenen 9 Swarovski Grijze Zeldzaam Paars Crystal Bow Nieuwe Ugg Korte Klassieke Laarzen Uggs tQCdsxrh
Wij worden gesteund door:
Cross Szcolor schoenKies Women's trainer Limitless Wn's Puma Ignite rxQCWdBEoe
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
20 Asics hardloopschoenen Nimbus Dames us multi color maat 8 medium Gel A3Rj54Lq
Natuur en Milieufederatie Drenthevan Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Mulberry damestas hardware lederen bruin Tote goudkleurige Beige QWderCoBx E-mail: [email protected] Contact van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
Never John L Worn Galliano stijl White in France met trainingsjack Sz Made PuXTOkZi
kraal denim lovertje bont Distress Nwt M Rossi kanten Roma bruin jasje verfraaien grijs 8n0OPkw
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts
van Midcut heren Ecco Herensnit Tr Intrinsic voor hrxdCQts