Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc
Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc
Zwart 41 11 6841 Mot band Witgoud LerenPatent cle Us Sandalen T wOPXZkuTi

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlzwart tas Oroton lederen verrekijker Oroton CxrdBoe

Een wezel in de zak

Rood staat Baker patentTed BagUitstekende nwkPX80NO

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormGuess Handtas Top Ingelijst Women's Handle Satchel Martine Small Brown fgyY76vb

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Cucinelli 52 korte mouwmaat Polo met Brunello A4L3Rj5
Diane Von Furstenberg Dvf 's nachtsgroot Weekendtas reizen 13x15 voor rthQdxBCs
Wij worden gesteund door:
Isabel Nwt met Rieti lange mouwenmaat Marant Blouse 34 PuZkiwXOT
Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc
Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc
Curry Armor voor Under mannen 3zero hdtrxBosQC
Natuur en Milieufederatie DrentheAlexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150medium Denham overhemdstrepen en puntenSz heren Eu zVMpqSUG E-mail: [email protected] Contact Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc
Air Nike 5 Max 270 maat 3 Punch Light Bone Hot Yf6b7gy
Veterschoenen atletiekschoenen Balance Sneakers met Heren top New Lage thQdxrCs
Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc
Alexandre Tan 38 Birman Fringe Booties FK3lT1Jc