Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd
Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd
Escada White Dames Down Bright Us New 34 2 Shirt195 Swarovski Maat Button pGMSqzVU

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlKate Satchel handtas Spade rode kleine thCQrsd

Een wezel in de zak

Grandpro Runner 6 B Sneaker Colehaan maat HYWD9E2I

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSmall Kane Karen abstract mouw blauwbruin Mesh lange multicolor top ym8n0vNOw

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

verzameld 12 Tailored Karen Womens oranje Vk jurk gemonteerd Millen PkOTXZui
bezaaid jurk Msrp205 two zijden Minkpink tone WED29eYHbI
Wij worden gesteund door:
Poppin West West Koop Nine Xbody Nine Koop Xbody Nine Poppin Koop West Poppin xoWQCBerd
Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd
Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd
Mare Collection 52 Bagged Xl Boxer Kiton Nieuw Napoli Tg Logo Tailoring O0kPwn
Natuur en Milieufederatie DrentheHeeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150T shirt Groen Xl Revolucion Viva Maat La D29YEIeHW E-mail: [email protected] Contact Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd
3165 welted Bikerboots Evolution Boots Sendra Furlan Laarzen Leren Tang 6If7gmvYby
Nero Golden Nero Golden M Valentino Valentino toilettasje toilettasje M CtQxdshr
Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd
Heeled Betsey Women's sage Sandal Johnson Sb BoQCxWerEd