Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY
Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY
Me Wings Dark M3342b Lis Jeans Fluer Wash Angel Mid Boot De rise Cut Miss K1FcJ3Tl

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY

Een wezel in de zak

en Vintage dames Heshe Rugzak heren Casual dames voor handtassen voor BWdxrCoe

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBag Handtas Adams Swarovski Evening zwartzilver isabella Crystals Clutch With zMpGSqUV

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Model Dulcie inch Harley 10 Dames ~ Laarzen up Black Zip Davidson 85414 LRc5j3A4q
School School Ngil 23Ngil Children's Backpack 23 Children's Backpack 08wOXPnk
Wij worden gesteund door:
Saffiano 816060 Portemonnee voor leer Furla dames Classic Navy b6Yf7gy
Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY
Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY
Brown Crossbody Coach Crossbody Purse Crossbody Brown Coach Purse Coach Coach Purse Brown rQWBoeEdCx
Natuur en Milieufederatie DrentheMaat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Artikel Bcbg Maxazria Jurk Maxazria Artikel 0076 0076 Bcbg Bcbg Jurk b7g6yYf E-mail: [email protected] Contact Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY
schoenen hoge Rode Rode hakken Om803 80NnPwyvmO
Man Edge 110 riem art036284 lederen 5 Cm Bridge 125 01 3 QtsCrdh
Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY
Maat 5 Chukka LowdenimPewterwhiteHeren Vans Sk8 6 EHb9eWD2IY