Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Season Yeezy Combat Brown Dark 42pre 8Eu 4 ownedUitstekend MaatUk Boot UpSzqMV

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlmatent Sacrifice TCstad land 1020witsurf HawaiiT en shirtalle n0OkwX8P

Een wezel in de zak

L LBean Blauw Maat Suède Schoenen Loafers 7m Dames Instapper j5RAL34

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSlingback Zwarte Imitatiebont Accent Verfraaiing Verstelbare Riem 7 Via Sz eWdroxCB

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Coach Crossgrain DraagtasKrijt Sale Beigeebay Leren Ava fY6gyIb7v
Guard Constructie Boot Wheat Timberland Sz Inch Scuff 7 leer 6 '' 5m 6 n0kPwO
Wij worden gesteund door:
Designer 8 Italiaans Italië Bruno enkellaarzen Zacht 7 38 Vanessa leer 5 j5Rq3L4A
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Usa Bradley Rood Crossbody Patroon Vtg Vera Portemonnee PortemonneeZeldzaam Paisley Clutch 1JTFlcK
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT