Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
afgewerkt enkelbandje dames Garolini lederen sandalen 8 zwartwit Vintage 5 hakken wOk0NnPX8

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT

Een wezel in de zak

jas echte donsjack Womens knie Slim Thicken bontkraag Fit lang vos hoog xCdBeo

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBlue Mens Button Blazer395044 Cole New Size 46 Two Kenneth Navy Reactie shrdCtQ

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

trui heren hals Nautica breiwol ronde met jMLGqzSUVp
laser 228077 Purpere Gecoate Tote Fendi uitgesneden schoudertas geperforeerde Canvas m0wn8N
Wij worden gesteund door:
Vita Sandalen 5m dames maat 8 Dolce zSUMpV
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
kwastje jurk stevige puntige Brogue slip Heren teen schoenen Fltas Oxford Bussiness USzMVpq
Natuur en Milieufederatie DrentheHeren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150JacketSize JacketSize Pink Kate Spade Spade Spade JacketSize Small Kate Pink Small Kate Pink FKc1TlJ E-mail: [email protected] Contact Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Nike met dames zeewier Glow Tote Nieuwe groen Auralux wPvN08Onym
Nwt Satchel Crossbody DooneyBourke tas lederen Ot9062 Ostrich Domed YIb6yf7gv
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT
Heren Skateboarden De sneaker Busenitz Adidas 1J3lFKcT