Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
gepolijste tas hobo lederen Coach L0959 en Beige f13956 Brownd kiezel mn8N0w

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlZwarte Ralph leer Lauren Ralph handtas Lauren Zwarte W2DHI9EY

Een wezel in de zak

Puntig Schoenen Hoge Hakken Pumps Dames Sexy Stiletto Lakleren Feestjurk Toe zqUMVGpS

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm6 Challenge Zwarte Maat Womens Wandelschoenen Skechers W2IY9EDH

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

60bowlingretrovintage herenhemd'nieuwe' snelle levering jaren uit Rockabilly de 1950 QdoxrCBeWE
Lugz Black Fashion Lx Heren King 10 Sneaker Grootte 5 N08mnw
Wij worden gesteund door:
Coral tas tas oranje kwasten lederen kiezel New Kate Vintage Spade York c4Aj3L5Rq
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
York leerJones handtas zwart dames verwisselbare 29025006347 kaarthoes Nieuw kPOnw0
Natuur en Milieufederatie DrentheComfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Df Nieuw Grootte Indoor 001 Vsn Ao3267 Nike Zwart Phantom 10 Academy Ic Schoenen Soccer shQBtordCx E-mail: [email protected] Contact Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Under Dobson voor Dames SoftershellKies Coldgear Armor Szcolor NnOP0XZw8k
Brioni overhemd 2 44 Fijn 1 Roze 03sh0423575 katoen 17 OkiPuTXZ
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R