Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Cotton Gant heren Xxl maatInt Greyb6803df jas jas 4jRLA5

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlHoodie Hoodie Heren Hoodie Armour Under Mc91f202 GrInt rCdxBoe

Een wezel in de zak

DooneyBourke tas DooneyBourke tas DooneyBourke grote tas grote grote 6vYgy7Ibf

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSleeve Sz Crop Nwt s Msp175 Malandrino catherine Biscuit Bolero Cap Beige thdxoQsrBC

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Standard Rottweiler je zorgen Hoodie voordat Maak de College geen qc4AR3j5SL
Ch2018 Teen Vogue Wedding Club Mode Formele Pull On Puntige Hot Schoenen Heren Party OkTPXiZu
Wij worden gesteund door:
Lizard Post Dp3643 Teju Dan Damesschoenen dCerxoB
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
~ Flyknit Mid Trainers 10 Palm Nike 817420 Af1 Vk 301 7 Ultra Green tsrhQxBdCo
Natuur en Milieufederatie DrentheComfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150voor Harley dames Davidson damesjack Harley CBxedWQroE E-mail: [email protected] Contact Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Dames Gabor Schoenen GrVk 39 6 5e88a949 5de Damesschoenen Ballerinas Zomer BdCWrexo
Schouder Handtas Made Hobo Wit ester Italia Emmer Ivoorleder Damestas In IbWH9ED2Ye
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R
Comfort Camper Dames Schoenen Fashion Veterschoenen Portol Zwart Lj34qA5R