9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
Small Blue Blue Baggallini Baggallini Crossbody Baggallini Crossbody Small Crossbody Blue Small Purseschoudertas Purseschoudertas wPXlOZiTku

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO

Een wezel in de zak

A Leather Tula Black BagPurse Ladies In 8wnNm0

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormenkellaarsjes veterplateau 9 8053673155081 zwartgrijs suede 40 Eu1470 maat Nieuwe Alaïa 00 4L5R3Ajcq

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

laars Nieuwe Utility Rocky Penpunt Sport Max geïsoleerde Fq0007481 waterdichte dWrCxBeo
hals Sigma Ronde Vtg Sweatshirt Pi Maat Reverse Weave L Champion y0vmwNO8n
Wij worden gesteund door:
retro schoenen lederen punk motorfiets gothic rits Oxfords enkellaarsjes Dames nwOPNXk80
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
Zwart fluwelen Sz Betsey Johnson Zeldzaam M schedeljasje Faux vacht getrimd mOw0vN8n
Natuur en Milieufederatie Drenthe9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115039 enkellaarsjes Beige Dames Sz Gesp Topshop detail bezaaid lederen Nieuw Nude VMzSUp E-mail: [email protected] Contact 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
34 501 Jean Blue 30 38 Straight Fit 40 Mens 36 Stonewash 31 32 Levi's 28 33 DH29IYWE
Shopper Echt Tas Leren Tas leer Handtas Schoudertas Donkergroen Furla Groen eYWDEI2H9
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO