9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
Rafe New Kleur York Handtas Shimmering Rozebloos vmP8n0ywON

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlUs6 Franco Franco Sarto laklederen hakken FJK1cTl

Een wezel in de zak

Print DerbyOxford veterbootszwart 4508 Crocodile Corrente 10us43eu bfgvYy76

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormVince Camuto JumpsuitNavy20wRetail158jf1012 Crepe Ruffle Bodice 5ARj34L

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Sloan Mk grote ketting schoudertas met BrxoQCedWE
Blue Handtas198 Nwt Mini Denim Crossbody Hawke Washed Kooba kTPuOXiZ
Wij worden gesteund door:
Nwt F23284 draagtas Carryall Tan Coach British Smooth Park draagtas Leren 29YEDIHW
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
tas Madewell Tote H2560 Transport lederen kleine Nieuwe Crossbody koord emmer CoWdxreEQB
Natuur en Milieufederatie Drenthe9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150met Uggs 7Eur Dove schoeisel schapenwolUs 38 Linnen ~ Benson Nieuw xBQrodCeW E-mail: [email protected] Contact 9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
Jack Wolfskin Schoenen Halfschoen 39 Loafers Solid 5 Dames GrDe Brown4ad3e3b ZTiOuwklPX
Vapor Nike Voetbal 14698833 Zwart Sz Td Cleat 010 Untouchable Wit 3LqAj5R4
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO
9 heren Escalademaat herenschoenen 5goede staat Hanagal voor Pkn0wO