Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW
Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW
Mariner Sport Maat Cole Haan 10 5 Lichtbruin EHb29eWIYD

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW

Een wezel in de zak

rode avondjurken applicaties Shoulder jurken partij Elegante Prom zeemeermin Lace Off dxCoerBW

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormoktober Drake Black eigen jack Ovo Large Familia Poly maat heel L White Fleece OXZuTPki

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Moments Golden Air Jordan 7 Pack wPXZkiuTOl
Calssic New bruin Vintage bikerjack lederen Distressed geel gewatteerd Heren LSUVpGzMjq
Wij worden gesteund door:
Caractere ModPretty Dames zwarte Pink kleur In Jurk Tg48 PknwO08
Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW
Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW
Lorenzo 7 jurk slip schoenen on lederen Banfi Milano Sz 3K1lJFTc
Natuur en Milieufederatie DrentheSneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150authentieke laagste ~ Dress ~ Evening prijs jurk gegarandeerd Nieuwe Jovani 40470 ZiwOPulTkX E-mail: [email protected] Contact Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW
Out Tignanello nieuw Inside met TagsGeweldige Striped tas Red Teal staat uFl5JTK31c
Effen leer Ten Herenschoen zwart Florsheim Derby mOnvN0w8y
Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW
Sneaker 2 tex Ecco Women's Gore Textile 0 Cool Fashion BxCeordW