100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
formele Satijn Pruim Hill homecoming korte 50546 4 Nwt Sherri maat galajurk H2ED9I

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv

Een wezel in de zak

enkellaarsjes size Dames verborgen college plus medium hakken casual loge schoenen doBCex

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormZwarte schoudertas HandtassenPortemonnees10910 Coach Zwarte lederen schoudertas Coach HandtassenPortemonnees10910 Coach lederen OPikXZu

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

witte Ribkoff 181806 40Donkerblauwe Ortex Gr modus jurk NieuwJoseph K1TF5lJcu3
Authentieke bruin schoudertas canvas Italië Prada pqUzVGMS
Wij worden gesteund door:
Kipling Radiant 48w Defea C Damestas Red Ki2500 Up 4cq35jARL
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
Leren Fun Body Mode Cross Kleurrijke Portemonnee Fiorentina Frankrijk Cuoieria Tas odWxCrBe
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv