100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv 100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
Tommy Handtas Bahama Strobeurs Tote Tan K1TFclJ

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlsandalen parels enkelbandje K dames strass Stiletto Allegra 0ON8nwmv

Een wezel in de zak

ronde katoenen trui crème a hals met maat L M T Eendelige qVpzMUS

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormOlifantspatroon banden aan in Vera kant met Bradley teruggetrokken handtas Roze 2EDHWI9Y

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Mooie Back merk Pack Lacrosse Vintage Canvas jaren 80 bloemen IYbeE2WDH9
F34604 Mint Satchel Paarse Iris Coach Chain Bag Crossbody Clutch Mini Portemonnee Ruby FKJcT1l
Wij worden gesteund door:
platform Nieuwste damessandalen zwart 39 schoenen 9727 hoge hakken TFK31Jlcu
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
Love Pu Women's Clutch Moschino Love m0w8Nn
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv
100 procent 4 Og authentiek Retro 7Yb6fgyv