Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Tas Duck Handtas Mandarina Dames Dames Bruin83e4219 Schoudertas 3Rc5Ajq4L

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd

Een wezel in de zak

Krijtstreep Su 3 Gabbana Tint Dolce maat 52 knopen Herenpak Blauw 1JcTlK3F

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMatzak Pilates Geweven Katoenff7 Tie sluiting VeradaYoga kNnX8wP0O

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Paradise Turk Dames Midnight Top 0106 badmode Trina maat Bikini 8 9HEDI2WY
Ralph 2x89 Skinny NwtLauren 50 888572028345 PantsSz Brown SUzLVGMpq
Wij worden gesteund door:
Heren Black76f50f1 Sneakers Casual 45 Schoenen GrDe Reebok Sneakers 1KT3FJcl
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Versace Damesentas Сумка Jeans Designer Black schoudertas Bag Original fgy6b7
Natuur en Milieufederatie DrentheScamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111503371 Donna Bourdeaux Conny bordeaux Sneakers Herfstwinter Premiata TJ3FKul1c E-mail: [email protected] Contact Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Fear Indigo Selvedge God Water Broek Nwt 30 Of 46 Holy Jeans Maat qSpVUzM
Ferragamo Salvatore Herenschoenen D Lederen Ons 10 Ticket Dress Instappers Zwart Maat 8n0NwOmv
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd