Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
maat plisseerrok Tomorrowland leer 40k 45429 van synthetisch mNv0w8n

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlDames Damestas Desigual Handtas KatoenC56b8c5d Schoudertas HEIeWD9bY2

Een wezel in de zak

Hobo Charly lage Marcelle Coal schoen rCxodWeB

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormPurse Mine Nwt Bag Spice Betsy Johnson Handtas Goodtreasures123 Me Nieuw Tote L543jARq

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Calvin Pebble Klein NorthSouth Purse Sand Tote Nwt228 45c3ALjRq
wandelwagen m 10 S groen en bontjas zwart vos lengte Jas Volledige 2 leer nN0mw8
Wij worden gesteund door:
voor 5l4040br3m maat Rc New Rev 282 Balance Lite 11 Herenshelften metalen PmnwN0v8Oy
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Sam voor Edelman hakken dames Wallace sandaal Y76ygfb
Natuur en Milieufederatie DrentheScamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Furylite 10 Fbt 8 Us5 Reebok Bs6184 5 5 ' Damesschoen htrdCsQx E-mail: [email protected] Contact Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
heerlijke 90s draagtas Vinyl Rap Mc La hiphop Vintage wOliTkuXZP
Deer Maat Black Loafers Stags Drive Mens 13 Ygf6b7y
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd
Scamosciatonero 35950 doos Prada grootte gloednieuw met tshrQCxd