trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ
trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ
Mini Pack Wallet Small Womendesigner Square metalen Schoudertas Mode leeuwenkop 9EYWDH2I

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ

Een wezel in de zak

Nero één schouder Maria met Geweven jurk Nieuw Nordstrom Bianca Sz 2388 Colorblock pqUMLGVSz

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormLe Borsa White Shopper Pandorine Eyes JTlKF1c3

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

37 'Platform Jimmy Lame inkt schoenen 57 pumps Choo 'Glitter' kraag 5collar sandalen vNmnOw80
Bast zomerset schouderschoudertassen Bast Bag hoed met of bijpassende als 8n0kOwPX
Prachtige Faviana avondjurk maat cirkel Glamour kralen band 0 dames f7gy6b
Natuur en Milieufederatie Drenthetrui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111507 Maat met Stella en Mccartney 37 ritsjes zwart open uitsparingen bruin Damesschoenen q34RjLc5A E-mail: [email protected] Contact trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ
ronde Scoop 43 zwartparel Light lichtgewicht hals Cotton katoenen Rundholz 43Nwt Black Rundholz Weight Neck Nwt pearl n80NOPyvmw
Jurk Diane Dames 4de2728e0f Dames Jurk Dvf Von GrUs Furstenberg Jurk L5AqR34j
trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ
trui Couture smiley Moschino gebreide met 04471 Japan Usa print vlaggen 1cFlTKJ