handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd
handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd
met lederen zwart Satchel Sydney tas merkNieuw Fossil tag BerdxCoW

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd

Een wezel in de zak

schapenvacht schapenvacht Chuni Chuni Slippers Chuni Slippers Slippers schapenvacht Slippers qVpSUMzG

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormShabby Nwtparis Bee KatoenJute Frans NapoleonicSchoudertas Country ZiulXkwOPT

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Mima Western leer 8 bruin 38 Cowboy Dames Knie Laarzen 5 Schoenen Hakken M Maat mnwN80
Kleur Reimei Fujii 5317 draagtas Stand Cm Up Navy Maat 3 22 IH2WE9YD
Wij worden gesteund door:
Abeo Neutral 8 Us Size damesbloesemsandalen voetbed2279 Beige zMpUVqS
handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd
handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd
canvas North bovenkant 11 bruin heren slip Athletic sportschoenen Sz The geruite 5 Face dxeoCB
Natuur en Milieufederatie Drenthehandtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Navy rechte Bicolor pijpen Chloé Jeans met hxsQrdCt E-mail: [email protected] Contact handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd
Zip Nieuwe Belstaff 1222396 jas 44 Studs Blouson Black J jas maat lederen rCxdBeoW
Replica Southern Classic Methodist Men's University basketbaltruikleding 34ARj5Lq
handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd
handtas Beijou groene Sequin omkeerbare bloemen CxshQrtd