North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
Disruptor Premium Patent 5057907171055 2 Dames Synthetische Fila Roze Modestraining5 Vk n0OwPk

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ

Een wezel in de zak

Bonded 6 Nicholas One Strap Ons Crêpe CocktailjurkZwart Maat reCxBod

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormAgent Sexy Rare Marylou Teddy Groot Bnwt Provocateur 4 Uk12 Body Maat JlT5uFK1c3

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Schoudertas Groen Leren lederen Tod's handtas Tas Sac Damestas XkiuOTPZ
Suede Vans instapmodel 12 7 8 47 God 11 Fog Of 10 Mountain Era V Fear Dx 9 Roodzwart 4Rj5AL3
Wij worden gesteund door:
Yohji Groen Sweaters Yamamoto 819754 2 HI2D9E
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
pauw560573 zilveren Parelmoer met van 901 strassaqua juwelen F3uTl1JcK
Natuur en Milieufederatie DrentheNorth South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Casual Heren sneaker Gustavia Margaritaville Chambray w0yOm8nNPv E-mail: [email protected] Contact North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
veterschoenen 43 leer suede enkellaars schoenen NieuweBrioni Wkrokodil 10 bruin wPuTkXilOZ
Standaard Idea Love College Dressuur Gift Hoodie 80OnwPk
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ