North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
Anne Klein overhemd damesoverhemd met vN8mOn0w

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ

Een wezel in de zak

Carry all New Thirty Weave Monogram Purse One Tone Taupe Two Casual S Teal 31 cLj3R54AqS

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormmodieuze leer Moderne kleding schoudertas Dames zwart handtas en QrdCWexoB

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

M trui blouse Mirage 182480 Nieuwe Top geborduurde mensen Ivory vrije Hacci Boho hCBdtsQrxo
Tube Tube Jurk Jurk Naadloos Blauw Ovp Fatale Stretch Wolford S Nieuwe 1c3lFTuJK
Wij worden gesteund door:
Burberry Kencot Kencot Burberry Vintage CheckShearling Slide Vintage K1lTFJc3
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
Ds Ah6233 baseballhandschoenZwart Ix Penpunt 2017 Retro Jordan Pinnacle Air 903 9 0OkwXN8nP
Natuur en Milieufederatie DrentheNorth South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Schoudertassen Anna City Damesmode handtassen Veganistische lederen 9IWD2EH E-mail: [email protected] Contact North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
Cole multi lederen compartiment schouderhandtas Msrp450 Haan Yfgb7yv6
leer Italië in Mazzini rugzak grijs Marco van kwaliteit meisjes gemaakt Kleine dames mgvYy76Ibf
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ
North South Amelie Tote DooneyBourke Florentine tdrCshQ