Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Stretch broek Mstrepenmaat Annette 38mzwartbeige Görtz f7yIgmYb6v

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt

Een wezel in de zak

Vguc bloemen witte Boho L mexicaanse Vtg dames geborduurde damesmand 70s Oaxacan k8n0OwP

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormT Adidas shirt Belgium Originals Rood Yfg76yb

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Up Kleding Laarzen Lace Rood Rits Heren Frye Leren Murray Schoenen Casual IEDHeW29Yb
O Slipper ChelsyItalian Designer Handmade g Gills Shark 41 Black Nwm8n0
Wij worden gesteund door:
Crumbs Cookie Poly met Tv Sesamstraat shirt mouwen Show T lange Print Dubbelzijdig Poly VGqMUpSz
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Gerard Jas Darel Wit Geometric730 Swing Zwart Xl1x 14 Dames 16 46 dWreBxoC
Natuur en Milieufederatie DrentheEclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Jordan 1BannedBlackVarsity Nike Air Mens Wbox 5 Size Blue Alpha 11 CrWQxoedBE E-mail: [email protected] Contact Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
X Of Glory Blaze Sneakers heren Stampd Puma Select voor OPuXZiTk
Marni Blue Silk damessweater Trim crêpe schede Ruffle Jurk1142811 42 k0P8nXNwO
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt