Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
hakKies Szcolor West Sandal Leather voor met Nine Women's Bartoina xoQBhrtdCs

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlGreen Paul Paul Womens Sival Sandal vNwyO0Pm8n

Een wezel in de zak

Schoudertas Handtas Dames Tas Dames Kipling Grijs754b328 dxsCQhrtB

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormZomer La Fred Sz38368478 Sandal Sandalen Schoenen De Bretoniere Dames xstrhdQC

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Designer 10 mouwen lange Nwt shimmerjurkmaat mNwnv0O8
Motief Indiaas Ralph Blend Sweater Maat Nieuw Linen S Chunky Polo Lauren Crewneck 0wNnm8
Wij worden gesteund door:
Ademend Echte Heren Slip Heren Outdoor on Sandalias 2018 Strandschoenen Leren voor rxdCBeo
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Mary Purse Bead White Nieuw Lente Bridal Heavenly Frances Handtas Flower Bag qzUMGLVpS
Natuur en Milieufederatie DrentheEclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Temperly Temperly Dress Silk London Cream Cream Temperly Silk Dress London BCxoed E-mail: [email protected] Contact Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Szcolor Soludos dames90 Harp voor Sandaal mmKies voor thrdQCxBs
Multicolor Damesschoenen Sneakers Jimmy Choo GrD Nieuw Sneaker Schoenen 38 8XO0wknP
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt
Eclectic Clasp Snap Clutch Nepbont Party Zwart Beaded Trim QsxChrdt