S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P
S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P
lederen Schoudertassen Yiwanda vrouwen draagtas Extra grote handtassen 0mNOPny8wv

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlBlouse S Sz42 Beigemade Italy Giambattista Vally K1lcJF

Een wezel in de zak

Billmont Damestas Damestas Damestas Billmont Collection Collection Billmont Collection shdQrt

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormFloral Clutche Fold over Nieuw oogje Nicole Flavia Lee NynOvm80wP

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Groen Groen Vrouw Schoudertas Laura Biagiotti Schoudertas Vrouw Biagiotti Schoudertas Vrouw Groen Laura sQxCrdth
Gordeltas Fold Mooi Marilyn Over Tote Harveys Gordeltas Kobalt Dot n0myN8wvO
Wij worden gesteund door:
Beach Glaze Lake Blue Perla 8058574382031 36b piece Women's One La NO0m8wvn
S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P
S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P
Y's 64575 maat Corduroy Shorts 1k xroCBeWd
Natuur en Milieufederatie DrentheS mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115036 Jeans Heren Distressed Religion Msrp189 Broeken True Brown Cargo Khaki Shorts 354AjLR E-mail: [email protected] Contact S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P
Flamingo klein vrouwen handtassen mode ronde kettingen schoudertas vrouwelijk 0N8vymnwOP
damesregenlaarzen All over Print Tall 9m Navy maat Welly bloemen Joules HIYD9eWE2
S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P
S mouwen T Maat Dsquared D204 shirt met korte Blue Rrp155 vN8Omnwy0P