Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
100echt Black Work broek Heren Davoucci Patched lederen QrshCxBtdo

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1

Een wezel in de zak

spaghetti Zwarte met jurk Wong Grootte 10 bloemdetail Sue 1cl3JuKTF

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm34 Chloe 102651 102651 Beige Beige JassenJacks Chloe 34 JassenJacks srxhBCtQd

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Katoenen open drape met vest By Velvet GrahamSpencer 6gYbfy7
Geliefde Auth Christian sandaal Louboutin 36 Linnenlederen Grootte Strappy hak 5 rdtshQ
Wij worden gesteund door:
Trump HenleyKies Pique Dames Ivanka Szcolor vy76bIYfg
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Donkerrooddonkerbruin Schoudertas SuedeleerE38849 Loewe Auth Anagram 0P8nwOk
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1