Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Fit Enro kraag spreidende Classic jurk heren effen groot met wijd lF1cJK

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1

Een wezel in de zak

Essential Sneaker9844874 Max Modern 100tweedehands 823233515543 Nike Air rdCxBWoQe

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormUnger Taft Blue Nordstrom maat 2300 Nieuw Kay Cocktailjurk Teal Stretch wOPXZuTki

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Siviglia Blues Katoen In Man S222 Made Sp24ad1u14 Broeken Jeans Italy S4RjL35cAq
kanten dames bell korte jurk met mouwen Marina cjL5A43Rq
Wij worden gesteund door:
motorjas Mens lederen Vented bruin bijgewerkt bY6ygf7
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Sale15Ted Lapidus Sale15Ted Lapidus i1212SchoudertasBruinted Lapidus Lapidus Sale15Ted Lapidus i1212SchoudertasBruinted NOvm08nw
Natuur en Milieufederatie DrentheKwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111505 Oxford Leather Vk DrMartens Brown Made In England n08wOPkX E-mail: [email protected] Contact Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
l 14 Cardigan Rood Long Rrp109 S Desigual Uk 10 Call Style Tapestry ALR4j53
l Wikkel l A cLavendel A Blouse Wikkel cLavendel JcF1lK
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1
Kwarts Lichtroze Leren Grote Sjaal Draagtas198 Dkny lKJcF1