Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb
Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb
1901m50 leren Heren Chippewa laarzen 0wkPX8nO

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb

Een wezel in de zak

koeienleer Air Honda White uit Bag Tote nylon Japan Nieuw A4R3Lqc5j

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormAdidas 7 Englewood basketbalschoenen maat Mens 0wOknP

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Turtle Purse Crossbody Nieuw Green Light Sea Convertible Chala Teal Small Mini 45LAjR
handtas Orange Sak Clutch portemonnee De geweven kleine spiegel yN8wn0OvPm
Wij worden gesteund door:
jas Biker heren Stedelijke Motorfiets Slim 100lederen Echt Fit lamsvel OP80wknX
Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb
Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb
Gr Herenschoenen Active Linen 45 Black New kameel Sportive halfhoge dCsQtrh
Natuur en Milieufederatie DrentheColombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Usa Blauwgrijs Lifestyle Made New Maat 8 13 998 Balance In Mens M998tca CedxorB E-mail: [email protected] Contact Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb
Jacobs Sandy Lis Calf250marigold 36 suedekid202marGrootte Marc Yf6gvby7
Secret Floral rugzak Black White duurzame Victoria's Campus Pink Grote Nwt JF1TlcK
Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb
Colombian Geniune Leather Purse Womens Velez Genuine EIYWD29Heb