dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29 dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29 dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
Trend PlatKies Dames Aerosoles Rechts Szcolor Nwnvm80yO

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29

Een wezel in de zak

Lianne Noel Place Spade Kate Waverly Tote W2EHD9I

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormStretch 26 maat Plus damesbroek Crop Lena Lane Nwt Black De Curvy Bryant tdQhrs

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Hier 33 154 2 Shop Man Jeans veel D For minderAr35 Armani Us50 ​​€ Italy 0XnwO8kP
groot L herenjack Timberland Weathergear maat UzpMSV
Wij worden gesteund door:
Edelman voor dames Hazelpomp Edelman voor Hazelpomp Sam Sam Lqj3R4A5
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
telefoontasje metallic nwt Grain Soft ~ Burberry ~ mini gold c3jqS4A5LR
Natuur en Milieufederatie Drenthedubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150label gloednieuw met Geiger Rrp £ bruine 89 Kurt draagtas Carvela UVGLSMpqz E-mail: [email protected] Contact dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
Draagtas Victoria's Weekender Tassle Cloth Pool Nieuw Beach Secret Terry b7gmIYyvf6
Bonded 6 Nicholas One Strap Ons Crêpe CocktailjurkZwart Maat reCxBod
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29