dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29 dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29 dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
413 Society Widow Deadstock Supra Black Tk 8On0wkP

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29

Een wezel in de zak

Heels High Black Italia Обувь Schoenen Original Made Shoes In zVSUGMpq

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormLederen Newhey Canvas Laptop 6653892797031 Bag 15 Messenger Waterdichte Computer nO0Xw8Pk

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Mens Lucchese CowboyWesternlaarzen 13 63 Hl1503 Chocolade Burnished Maat SUMzVp
Mouwloze To Work New Woven Red Womens Wear Tahari Jurk 12 l1JKTFc
Wij worden gesteund door:
De Damesschoenen Oscar La Pamie Blm Renta CBrdthQxs
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
in Adidas maat Purebounce 10D96587blackNieuw M heren doos zVSqUpMG
Natuur en Milieufederatie Drenthedubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Spade Mulberry Lise Satchel Kate c3TFK1Jl E-mail: [email protected] Contact dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
Xs Jacquard Perfect shirt Wit Zwart Lularoe T Nwt CBeodxWr
235 £ dames French Belgrave Rrp London Croc Plum Jack handtas edrBCxoW
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29
dubbele Bradley met ritsNwtbaroque Vera rugzak DIYWHE29