Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE
Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE
DamesLeermetropolisbbgz7vfo9203 Schoudertassen Furla Metropolis Schoudertassen Furla DamesLeermetropolisbbgz7vfo9203 Furla Metropolis TKl1c3FJ

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE

Een wezel in de zak

clutch Vintage Vintage Vintage clutch damestas damestas vintage damestas vintage vintage XN0wZOkP8n

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormvrouwen jasje Fox leer bont Vintage echt echt Red m Sz echt Pelz kort UVMGSzqpL

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

8 leder bruin Hele Sz schoenen gesp 5 sandaal Vaneli Breezy riem E29DHI
Grote 175 Love Moschino Dp koppeling motorfiets Igyb7vYf6
Wij worden gesteund door:
garnalen op ontwerp van geweven handtas Nieuwe geïnspireerd Pearl Faux het CxoQrWBeEd
Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE
Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE
Giambattista Zwarte schede damesmaat 10 colorblock jurk2160045 Valli MVpGqSUz
Natuur en Milieufederatie DrentheZakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Peruvian Jakarta M Medium Stretch Connection mouwloze bloemenprint met Pima tankjurk rCdWxeBo E-mail: [email protected] Contact Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE
2800 Gg borstprothesen siliconen Drga Cosplay gpaar Fake Cup Queen borsten TKJlFc13
Zeldzame Rap Tee Hop Vintage Hip 1980 kX8nOZ0NwP
Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE
Zakaria W Nieuwe Burst Bright Kipling Color Tag Rugzak 9HeDY2IWE